Magyarország

2011.01.27. 08:23

A médiatörvény agya - Figyelő

<p>A Médiatanács legfiatalabb tagjával, Koltay Andrással közöl interjút a Figyelő gazdasági hetilap csütörtökön megjelent száma. A 33 éves jogásznak központi szerepe volt a médiatörvény megalkotásában is.</p>

 Sokak szerint ő a "fő agy" az új rendszer mögött - írja a lap. Koltay András 2002-ben szerzett jogi diplomát a Pázmányon, ahol öt évvel később nevezték ki adjunktussá. A jobboldali, de a Fidesszel korábban semmilyen kapcsolatot nem ápoló jogász a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumát ellenőrző testület fideszes tagjainak külső szakértője lett, majd 2009-ben a Fidesz által delegált tagként került a grémiumba. Ekkor ismerkedett meg Szalai Annamáriával, a Médiatanács jelenlegi elnökével is. A következő felkérés már a médiatanácsi tagságra vonatkozott, de előtte a közreműködésével már az új médiatörvény munkálatai is megkezdődtek. Koltay András szerint azért köthetik nevéhez az új törvényt, mivel szakmai szervezetekkel, "informális körülmények között", töb bször egyedül egyeztetett. Koltay Gábor filmrendező fia úgy látja: majd az idő válaszolja meg, nem jött-e túl korán számára a médiajogászként nehezen felülmúlható pozíció. A lap szerint egyébként Koltay András szakmai felkészültségét még a bírálói sem vonják kétségbe.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!