Magyarország

2010.12.02. 10:58

VÖRÖSISZAP - Bár havazik, nincs fennakadás az ajkai régió közlekedésében

<p>Bár havazik, nincs fennakadás az iszapkatasztrófában érintett ajkai régió közlekedésében. A közutak takarítása jelenleg is zajlik, csak úgy, mint az ivóvíz ellenőrzés és a kiszakadt tározó köré épített körgát erősítése.</p>

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök délelőtti tájékoztatása szerint a hóesés megnehezítette a szerdára tervezett munkavégzést, ennek ellenére nincs fennakadás az ajkai régió térségében. A közlekedésben nem okozott gondot a lehullott csapadék, a személyszállítás - a vasúton és a közutakon is - menetrendszerű volt, kisebb, pár perces késések fordultak csak elő. A közutak takarítása jelenleg is folyamatos.

Az ÁNTSZ Egészségügyi Vezetési Pont - függetlenül az időjárástól - folyamatosan működik egy terepjáró segítségével, így zavartalan a betegellátás. Az ivóvizet is ellenőrzik, a víz továbbra is fogyasztható a teljes területen. Az időjárási körülmények miatt a következő 24 órában a porterhelés kismértékű csökkenése várható.

Tovább folytatódott a tározó kiszakadása köré épített körgát erősítése is. A depók területére 660 köbméter iszapos anyagot szállítottak be. Az épülő új gát kijelölt nyomvonala mentén a résfal már 750 méter hosszban elkészült.

A karitatív szervezetek folyamatosan osztják a károsultak részére a tartós élelmiszereket és tisztító-, illetve tisztálkodó-szereket. Édességek is érkeztek Mikulásra, ezeket a 14 éven aluli gyermekkel rendelkező családok kapták meg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!