Magyarország

2010.11.18. 14:55

Számítottak a támadásokra

<p>Jövő héten ad tájékoztatást a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. a fővárosi cégeknél feltárt visszásságokról, s ekkor lehet érdeklődni a közterület-fenntartó új vezetőjével kapcsolatos alaptalan vádakról is.</p>

Ennyiben reagált a BVK az Index írására, amely szerint az FKF új vezetője még helyettesi beosztásban a közbeszerzési törvényt megkerülve kötött három, "enyhén kamuízű" szerződést 20 millió forintért. A városvezetés számított az alaptalan támadásokra - írja a közlemény.

A Fővárosi Önkormányzat a BVK Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-t azért hozta létre, hogy a közműcégek gazdálkodásának ellenőrzése hatékony legyen, és a visszaéléseket megakadályozza - áll a BVK közleményében. Szerintük a városvezetés átláthatóságot megkövetelő, korrupcióellenes programja üzleti érdekeket sért, ezért számított arra, hogy az újonnan kinevezett cégvezetőket rosszindulatú, alaptalan támadások érik.

A főváros cégeinél az új vezetők által frissen feltárt visszásságokról a főváros vezetése a következő hét elején a sajtót tájékoztatja, és ekkor lehetőség nyílik az Indexen megjelent, az FKF Zrt. új vezetőjével kapcsolatos alaptalan vádakról is érdeklődni - olvasható még.

Az Index arról írt csütörtökön, hogy a gyanú szerint a közbeszerzési törvényt megkerülve kötött három, meglehetősen érdekes ár-érték arányú szerződést a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. újdonsült vezérigazgatója, még helyettesi pozícióban. A tanulmányok összesen nettó 20 millió forintba kerültek. A hírportál által megkeresett közbeszerzési szakértők szerint valószínűsíthető, hogy feldarabolták a megbízást, így minden szerződés a 8 millió forintos közbeszerzési értékhatár alá esett. Hozzátették azt is, hogy a kutatási feladatok címe "enyhén kamuízű" benyomást kelt. A szerződések kapcsán nyomozást indított a BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt. Tölgyesi Balázst három hete nevezték ki az FKF élére.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!