Magyarország

2010.11.12. 15:10

Újabb illegális feltöltés a Balatonban

<p>Újabb magánstrandot épített valaki a Balatonban. Ezúttal Balatonfenyvesen hordtak építési törmeléket egy, a tóba nyúló lejáróra. A Balatonban egyre több az illegális feltöltés, többségük olyan anyagokból épül, amelyekben veszélyes hulladék is van.</p>

Autógumit, járólapokat, tégladarabokat hordott valaki még hétfőn egy balatonfenyvesi lejáró végébe - mondta el a Független Hírügynökségnek pénteken Botlik Józsefné, aki a lejáró utcájában lakik. Elmondása szerint már évek óta épül a feltöltés, ami miatt többször szólt a hatóságoknak, de semmi nem történt.

A Fügetlen Hírügynökség szeptemberben számolt be arról, hogy Balatonmárián száz köbméternyi építési tömeléket, benne betondarabokat, tetőcserepeket, hullámpalát hordott valaki egy, a tóba nyúló lejáróra. A munkásokat, akik odavitték tetten érték, de valamennyien elszaladtak. Az ügyben nyomoz a rendőrség, de gyanúsított nincs. A törmelék azonban most is ott van, sőt valakik azóta földdel fedték be egy részét.

Balatonmárián, egy másik lejárónál nemcsak feltöltötték a medret, de mart aszfalttal le is terítették a feltöltést. A Független Hírügynökség információi szerint erről már nyár óta tud az illetékes környezetvédelmi felügyelőség, de az aszfalt még mindig ott van.

A Független Hírügynökség szerette volna megkérdezni az ügyben a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget, de pénteken nem nyilatkoztak.

A Balatonban több száz illegális lejáró van. Az építmények miatt pusztul a nádas és romlik a vízminőség. Szakemberek szerint a lejárók elbontása több milliárd forintba kerülne.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!