Magyarország

2010.11.27. 13:10

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP a kormány intézkedései ellen

<p>Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP - jelentette be a párt elnöke, szombati budapesti politikai nagygyűlésükön több ezer ember előtt. Az ellenzéki párt a petícióban a magánnyugdíjpénztárak államosítása, az igazságtalan adórendszer, az indoklás nélküli elbocsátás lehetősége, a visszamenőleges törvénykezés és az Alkotmánybíróság (AB) jogköreinek megnyírbálása ellen tiltakozik.</p>

Mesterházy Attila hangsúlyozta: ha nem változtat a kormány az "arrogáns stílusán és politikáján" akkor tavasszal az utcára vonulnak több tízezer emberrel és így hirdetik: "elég volt!"

A pártelnök arra kérte a hallgatóságát, hogy mindenki írja alá a petíciót és írassa alá még 10 emberrel.

A pártelnök szerint meg kell értetni a kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy kétharmados többséggel nem lehet mindent és meg kell mutatni, hogy van ellensúlya a "fülkeforradalomnak." Mesterházy úgy fogalmazott: Magyarországon "demokratúra" van, hiszen a kormány demokratikus díszletek között diktatúrát rendez be.
A petícióban is megfogalmazott kormányzati intézkedésekkel kapcsolatban Mesterházy leszögezte: azok sem ezt akarták, akik a kormányra szavaztak a választásokon.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta: amennyiben pártja lehetőséget kap rá, akkor kárpótolja a magánnyugdíjpénztári befizetésétől megfosztott hárommillió embert; felelős gazdaságpolitikával stabilan tartja a forintot és ezzel megvédi a devizahiteleseket; fenntartható költségvetéssel igazságos és arányos adórendszert készít; megszünteti a visszamenőleges hatályú törvénykezés és az indoklás nélküli elbocsátások lehetőségét; visszaállítja az AB jogköreit; valamint pártfüggetlen közszolgálati médiát teremt és felszámolja a terrorelhárító központot.
Emellett Mesterházy hangsúlyozta: mindenképpen felelősségre vonnak mindekit, aki saját állampolgáraik zsarolásában és kirablásában részt vett. A pártelnök szerint ezek "olyan bűncselekmények, amelyek sosem évülnek el."

Az MSZP-ról szólva a pártelnök leszögezte: csak következetes és egységes ellenzék lehet sikeres a kormány ellen, ezért egységes MSZP-t fog teremteni. "Nincs mellébeszélés, de kibeszélés sem", a megújult MSZP következetes és hiteles párt lesz" - fogalmazott Mesterházy.

Végül a pártelnök kiemelte: célja, hogy visszavezesse Magyarországot az európai útra, hiszen "semmi sem tart örökké és senki sem legyőzhetetlen."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!