Magyarország

2010.10.04. 20:14

VÖRÖSISZAP - Segélyszállítmányt indít a Vöröskereszt a katasztrófa sújtotta térségbe

<p>Segélyszállítmányt küld a Vöröskereszt Veszprém megyébe, a vörösiszap tározó falának átszakadása miatt kialakult katasztrófahelyzet helyszínére. A Magyar Vöröskereszt tájékoztatása szerint 150 tábori ágyat, ugyanannyi takarót, 300 konzervet, egy mikrobusznyi ásványvizet és egy 50 fős segítő csapatot küldenek a helyszínre.</p>

Közben az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság arról tájékoztatott, hogy a területen a kitelepítettek számára a megyei polgári védelmi szakemberek 500 ember befogadására alkalmas ideiglenes szállást rendeztek be.

A sérültekről érkezett legújabb információk szerint ketten életveszélyes állapotban vannak, hatan súlyos, 46-an könnyű sérüléseket szenvedtek azok közül a sérültek közül, akiket kórházba is kellett szállítani. A korábbi közlések szerint egyébként összesen 80 körül van a sérültek száma, de nem mindegyikük került kórházba. Aki kórházi ellátásra szorul, azokat Győrbe, Ajkára, Veszprémbe és Budapestre vitték.

A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem Krízis Intervenciós Teamje is, 4 munkatársukkal, hogy az érintett lakosság részére pszicho-szociális segítséget nyújtson.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!