Magyarország

2010.10.28. 13:25

Nyílt levélben tiltakozik a Pedagógusok Szakszervezete Lázár János beadványa ellen

<p>Nyílt levelet küldött a Pedagógusok Szakszervezete Lázár Jánosnak, a Fidesz országgyűlési képviselőjének a 98 százalékos különadó és az Alkotmánybíróság (Ab) jogkörének szűkítése kapcsán - mondta az érdekképviselet elnöke csütörtöki tájékoztatóján.</p>

Galló Istvánné elmondta: a képviselő önálló indítványát csak saját maga jegyzi, így kérdéses, hogy egyeztetett-e a Fidesz és a KDNP-frakciókkal a témáról. A szakszervezet vezetője úgy fogalmazott: "a javaslat nem tükrözheti a kormánypártok álláspontját. Elképzelhetetlennek tartják, hogy azok a képviselők, akik közül sokan kiemelkedő szerepet játszottak a demokratikus jogállam kialakításában, most támogatnának egy olyan javaslatot, amely - ha elfogadják - a jogállam felszámolásának kezdetét jelentené."

Galló Istvánné szerint a nyílt levélben arról is írnak, hogy az elmúlt évtizedekben az érdekképviseletek és a magánemberek is többször fordultak az Ab-hoz, de arra még nem volt példa, hogy a taláros testület határozatát a döntéshozók és indítványozók ne vegyék figyelembe, még ha az számukra nem is volt kedvező. A levél szerint Lázár János javaslata azért példátlan, mert az Ab korábbi, kedvezőtlen döntése miatt, most a testület jogkörének csorbítására tesz indítványt. Azt írják: a 2/3-os parlamenti többséggel a kormánypártoknak most mindenre lehetőségük nyílik, de nem szabad elfeledkezniük arról, hogy ez mekkora társadalmi felelősséggel is jár.

A szakszervezeti vezető szerint Lázár János eddig már többször is hangoztatta az igazságot, de mint Galló Istvánné fogalmazott: "a történtek után az igazság szóból előbb-utóbb a szó elejéről az "i" betűt nem fogják majd hallani."
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!