Magyarország

2010.10.27. 14:35

MSZP: A végkielégítések megsarcolása sérti a tulajdon szentségét

<p>A jogosan járó végkielégítés 98 százalékos megadóztatása sérti a tulajdon szentségét - ezt mondta szerdai sajtótájékoztatóján Sós Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője Budapesten.</p>

Az ellenzéki politikus példaként azt a pedagógust említette, akit 58 évesen, létszámleépítés címén elküldtek és megkapta járandóságait. A képviselő szerint kétséges, miként tudja ezt visszafizetni, hiszen ebben a korban vélhetően már nem kap állást.

Sós Tamás értelmetlennek nevezte a jogalkotásról valamint a jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvényjavaslatok szerdán kezdődött parlamenti vitáját. A szocialista politikus szerint egy korábban nem tapasztalt támadást folytat a Fidesz a demokrácia ellen, amely a III. köztársaság bukásához vezethet. Az ellenzéki képviselő hozzátette: a jogállamisággal szemben módosítja az alkotmányt a kormányzó többség.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!