Magyarország

2010.10.29. 16:30

Meghalt a 106 napig műszívvel élő kisfiú

<p>Meghalt az a 16 hónapos kisfiú, aki 106 napig műszívvel élt.</p>

Lacika, ahogy az egész ország ismerte, szerdán agyvérzést kapott, majd miután a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet bizottsága megállapította az agyhalált, csütörtök este lekapcsolták a műszívről - tájékoztatta Független Hírügynökséget Tonelli Miklós főorvos, az intézet kommunikációs vezetője.

Lacika még a nyáron került be a kardiológiai intézetbe, szívizombetegsége és koszorúér elzáródása volt - mondta Tonelli Miklós. Még a kardiológusokat is meglepte a kisfiú állapota, hiszen 1 évesen kevesen kapnak infarktust - tette hozzá.

A kisfiú július 14-én került műszívre, azóta várt donorra. A kardiológiai intézet kommunikációs vezetője felhívta a figyelmet, hogy a műszíves kezelés két súlyos veszéllyel jár. Mivel nyitott rendszerről van szó nagy a fertőzésveszély és alvadási problémák is felléphetnek. Lacikánál mindkét probléma jelentkezett: helyi fertőzése nehezen gyógyult, és az alvadási probléma miatt szerdán agyvérzést kapott - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!