Magyarország

2010.10.08. 09:39

"Megbocsátás" és számos program lesz a Könyves Vasárnapon

<p>Idén is több száz programmal készülnek a könyvtárak a Könyves Vasárnapra, október 10-én. Országszerte csaknem 230 településen várják az érdeklődőket.</p>

Idén is lesznek olyan helyek, ahol késedelmi díj nélkül lehet visszavinni a lejárt könyveket, de van, ahol ingyenes beiratkozással próbálják népszerűsíteni szolgáltatásaikat az intézmények- mondta a Független Hírügynökségnek Fodor Péter, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.

229 település 645 programmal várja az érdeklődőket október 10-én, a Könyves Vasárnapon. Már az is rendhagyó, hogy nyitva tartanak a hét utolsó napján, de még rengetek érdekességgel készülnek. Már hagyománynak számít, hogy több könyvtár is megbocsátási napot tart, vagyis késedelmi díj nélkül veszi vissza a lejárt kölcsönzési idejű könyveket. Olyan helyek is akadnak, ahol ingyen lehet beiratkozni.

Fodor Péter a programok közül kiemelte, hogy Veszprémben, a megyei könyvtárban Ringatóval várják a babákat és mamákat. A Heves megyei Verpeléten családi vetélkedőt rendeznek, a Tolna megyei Tamásiban egészségügyi szűrések is lesznek, Kecskeméten internetes játékokkal is várják a látogatókat, Debrecenben pedig irodalmi vetélkedőn mérhetik össze tájékozottságukat a családok.

A program az Országos Családi Könyvtári Napok rendezvénysorozat része, amelyet október 4-e és 10-e között tartanak országszerte 552 településen, 683 könyvtárban. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a könyvtáraknak milyen fontos szerepük van az olvasásra nevelésben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!