Magyarország

2010.09.07. 19:25

Tízmillárdos felújítási terv a Keletiben - RTL

<p>A MÁV-nál már készül a Keleti Pályaudvar felúíjtásának terve, ez több mint 10 milliárd forintba kerülne - tudta meg a kedd esti RTL Híradó.</p>

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE)  szerint a Keleti pályaudvar és környékének állapota nagyon rossz hírét viszi az országnak, az ottani állapotokkal szembesül ugyanis az összes, Nyugat Európából érkező nemzetközi utas. A VEKE szerint apróságokkal - mint a bejáratnál elhelyezhető rámpa, padok, vagy mozgólépcső - utasbarátabbá lehetne tenni a pályaudvart.

Sigulinszky Tibor, a vasúttársaság szóvivője szerint hamarosan benyújtják a pályaudvar felújítási terveit a MÁV igazgatóságához. A felújítás a becslések szerint 10-14 milliárd forintba kerülne. A szóvivő azt is elmondta, hogy a kulturális örökségvédelmi hivatal nem enged rámpát a főbejárathoz, a két oldalsó bejárat azonban akadálymentes. Padok pedig nem férnek el a csarnokban, mert túl sok az utas és kevés a hely. Napi 60 ezer, péntekenként 80 ezer ember használja a pályaudvart.

Ezek is érdekelhetik