Magyarország

2010.09.01. 16:30

MSZP: A szocialisták által kidolgozott kész tervet lopta el a Fidesz

<p>A Fidesz a budapesti szocialisták kész tervét lopta el azzal a javaslatával, hogy holdingba szervezi a budapesti kórházakat - állítja Kökény Mihály szerdai közleményében.</p>

Az ellenzéki párt egészségügyi politikusa felhívja a figyelmet arra is, hogy a szocialisták által Budapesti Egészségügyi Modellnek nevezett kórházi holding már megvalósult volna, ha a Fidesz nem szavaz rendszeresen a terv megvalósítása ellen.

A szocialista politikus emlékeztet arra, hogy Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje először 2008. március 10-én terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé javaslatát a kórházholdingról, majd 2009. augusztus 27-én is szavazott a közgyűlés a Budapest Egészségügyi Modellről. Mindkét esetben a Fidesz frakció és Tarlós István, a kormánypárt főpolgármester-jelöltje nemmel szavazott - áll a dokumentumban.

Kökény Mihály szerint, ha a Fidesz nem hátráltatja a Budapesti Egészségügyi Modell megvalósítását, akkor már működne mindaz, amit a Fidesz most 2012-re ígér a budapesti kórházakban: az egységes informatika, az egységes kontrolling, az egységes és takarékos közbeszerzés, az egységes betegútmenedzsment.

Pesti Imre, a Fidesz egészségügyért felelős alpolgármester-jelöltje egy szakkonferencián jelentette be, hogy pártja egy óriás holdingba vonná össze a fővárosi kórházakat, ha sikeresen szerepelnek az őszi önkormányzati választásokon. Azt mondta, 2012 végétől működhetne a holding, amelyet a tizenkét fővárosi kórház részvételével hoznának létre.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!