Magyarország

2010.09.22. 15:05

Fidesz: A kormányfő a Magyar Posta nyilvántartása alapján postázta leveleit a nyugdíjasoknak

<p>A miniszterelnök levelét a Magyar Posta a bárki által megrendelhető szolgáltatása keretében juttatta el a nyugdíjasokhoz - reagált közleményében Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a szocialisták szerdai sajtótájékoztatójára.</p>

Korózs Lajos, az MSZP elnökségének tagja az adatvédelmi biztoshoz fordult, a Fidesz elnökének levelei ügyében.

Az MSZP újra magából indul ki, és jogosan érez lelkiismeret-furdalást a nyugdíjasokkal szemben - áll a miniszterelnök szóvivőjének szerdai közleményében. Szijjártó Péter hozzátette: a Fidesz kíváncsi az idős emberek véleményére, a nemzeti ügyek kormánya pedig minden eddigi kormánynál több figyelmet fordít a nyugdíjasokra.

Az MSZP szerint a Magyar Posta címlistája alapján csak a nyugdíjasok feléhez juthatott volna el Orbán Viktor üzenete. Az idősek másik fele ugyanis átutalással kapja meg nyugellátását, így róluk nem lehet nyilvántartása a postának. A szocialisták még az önkormányzati választások előtt várják az ombudsman állásfoglalását arról, hogy a Fidesz elnökének levele nem sértette-e az adatvédelmi törvényt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!