Magyarország

2010.09.15. 15:40

Elmarad az utószezon az idén a Balatonnál és a Velencei-tónál?

<p>Siralmas az utószezon a Balatonnál és a Velencei-tónál az idén. Az esős és hideg időjárás miatt az ilyenkor szokásos vendégek fele elmaradt. A vállalkozók mindkét tónál még abban reménykednek, hogy az őszi fesztiválok hoznak turistákat.</p>

Eddig 10-15 napon át esett az eső, vagy hideg volt, ezeken a napokon egyáltalán nem volt vendég a strandokon Siófokon. Szeptember 19-én zárnak a strandok. Így lehet azt mondani, hogy a vendégek fele elmaradt az idén-tudta meg a Független Hírügynökség Kohán Istvántól, a Balaton-Party Kft. kereskedelmi vezetőjétől.

Már csak azt remélik, hogy az októberi tojásfesztivál és a novemberi palacsintafesztivál hoz még vendégeket - tette hozzá Halász Klára, a siófoki tourinform iroda vezetője.

Nagyon rossz a helyzet a Velencei-tónál is. A cafeteria megadóztatása miatt már a nyáron 30 százalékkal volt az elmúlt, rossz évhez képest kevesebb a vendég. Az utószezonban ehhez képest még 80 százalékkal esett vissza a számuk. Várják a jó időt, mert az eső mindenkit elűzött. Utószezonról nem is lehet beszélni. Ennek oka az is, hogy a tókörnyéki infrastruktúra katasztrofális. A tóparton közvetlenül alig lehet közlekedni az utakon, autókkal már le sem mennek sokan a partra - hangsúlyozta Varga László, idegenforgalmi vállalkozó.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!