Magyarország

2010.08.03. 10:31

Miniszteri biztost nevezett ki Navracsics Tibor

<p>Miniszteri biztossá nevezte ki Vetési Ivánt a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Az új miniszteri biztos megbízatása 2010. augusztus 2-től 2011. január 31-ig tart, feladatai közé tartozik a közigazgatás átalakításának felügyelete, valamint a választási eljárás "zavarmentes kiszolgálása" - derül ki a Magyar Közlöny hétfői számából.</p>

A miniszteri biztos feladata a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) felkészítése a területi közigazgatás átalakítására, valamint a választási eljárás zavarmentes kiszolgálása. Ezen túlmenően feladata a kormányzati szerkezetátalakítással együtt járó, a közigazgatási tárca és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közötti, a Hivatalt érintő feladatmegosztásból adódó szervezeti átalakítás végrehajtása és a Hivatal pénzügyi konszolidációja érdekében szükséges intézkedések megtétele.

A miniszteri biztos jogkörébe tartozik ellenjegyezni a KEKKH vezetőjének döntéseit, emellett előkészíti a Hivatal átszervezésével, működésének hatékonyabbá tételével kapcsolatos döntéseket, valamint ellenőrzi azok végrehajtását. A miniszteri biztos tevékenységét a miniszter a közigazgatási államtitkár útján irányítja, a Közlöny szerint.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!