Magyarország

2010.08.15. 08:15

Ma startol a Határon túli fiatalok találkozója

<p>Négy kontinens harmincegy országából csaknem nyolcszáz magyar fiatal érkezik majd Budapestre, a Határon túli magyar fiatalok találkozójára.</p>

A vasárnap kezdődő tíznapos programsorozatot immár tizenötödik alkalommal rendezik meg, és a résztvevők idén ellátogatnak Európa Kulturális Fővárosába, Pécsre is, ahol egy gálaestet tartanak majd augusztus 18-án- mondta a Független Hírügynökségnek Goldschmied József, az Égtájak Iroda programigazgatója.

Tizenöt éve indult a Határon túli fiatalok találkozója elnevezésű programsorozat azzal a céllal, hogy minél több fiatal látogasson el az "anyaországba", és hogy minél jobban ismerjék meg Magyarországot, az itt élőket és hogy barátságok szövődjenek. Ez a célkitűzés azóta sem változott. Idén augusztus 15-e és 25-e között tartják meg a találkozót Budapesten: négy kontinens harmincegy országából körülbelül nyolcszáz fiatalt várnak. Elsősorban művészeti csoportok, táncosok, zenészek érkeznek Magyarországra.

A zártkörű programsorozatnak van két nyilvános része is, amelybe a nagyközönséget is bevonják. Augusztus 18-án Pécsre látogatnak a résztvevők, ahol egy gálaműsort adnak. 21-én pedig a Lánchíd pesti hídfőjénél tartanak egy gálát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!