Magyarország

2010.08.23. 16:52

Lesz-e még nyaralóidő ősz elején?

<p>Sokan időzítik a nyaralásukat a nyár végi, őszeleji időszakra, amikor is az utószezonban szinte fillérekért üdülhetünk. Igen ám, de a rossz időjárás ezt is képes keresztülhúzni, így állandó időjósunkat Dávid Mihályt kérdeztük mikor érdemes időzítenünk az utolsó nyaralásunkat az évben.</p>

Dávid Mihály, a hosszútávú előrejelzéseiről ismert időjós portálunk olvasóinak elárulta, hogy minden bizonnyal az utolsó pillanatait éljük az idei nyárnak, hiszen hamarosan egy kisebb, majd egy nagyobb lehűlés következik, s a szeptember első napjai igazi őszies időt hoznak majd. Ezt követően három hullámban melegszik majd vissza az idő, s szeptember vége és október eleje lesz az igazi vénasszonyok nyara, amikor érdemes még egy utolsó nyaralást terveznünk.

A Dávid-naptár megalkotójától azt is megtudtuk, hogy az október gyorsabb lehűlést hoz majd, mint a sokévi átlag. Tizennyolcadika környékén már az első talaj menti fagyok is megérkeznek, s a november hidegebb lesz, mint az eddigiek, viszont egyenletes lehűléssel jár majd.

-M. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!