Magyarország

2010.07.08. 16:35

Lemondott a GYSEV elnöke

<p>Lemondott tisztségéről a GYSEV Zrt. elnöke. Szabó András a cég csütörtöki vasutasnapi rendezvényén jelentette be távozását. Szabó András nyolc évig vezette a társaságot.</p>

Július 20-án, a vasúttársaság közgyűlése előtt egy nappal távozik székéből a GYSEV Zrt. elnöke. Szabó András a Független Hírügynökségnek elmondta: már egy hónapja felajánlotta lemondását az illetékes miniszternek, aki erre válaszként közgyűlést hívott össze július 21-re, ahol döntenek a személyi kérdésekről.

Szabó András elmondta: büszke arra, hogy egy korszerű, nyereséges, megfiatalodott társaságot épített fel. Kiemelte, hogy az utóbbi években a társaságnál dolgozók átlagéletkora a felére csökkent. Szabó András azt mondta: amit vállalt, elvégezte. Szerinte 5-6 évenként szükség van a frissítésre egy cégnél, ő pedig már nyolc éve vezetője a GYSEV-nek. A 63 éves vezető azt mondta: azt kívánja, hogy egy fiatal, tehetséges irányítója legyen a társaságnak.

Szerinte természetes, hogy egy új kormány új közlekedéspolitikai elképzelésekkel áll elő és ennek megvalósítására saját emberét kéri fel -mondta. Hozzátette, ezek után sem tétlenkedik, saját vállalkozásaira koncentrál.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!