Magyarország

2010.07.17. 13:55

Kocsikra borult egy tűzoltóautó a Szentendrei úton - három tűzoltó és egy civil sérült meg

<p>Három tűzoltó és egy civil autós sérült meg, mikor egy tűzesethez vonuló tűzoltókocsi felborult szombaton a Szentendrei úton, a III. kerületben.</p>

A tűzoltók a szintén a III. kerületi Ady Endre utcába, egy lángokban álló házhoz igyekeztek volna, mikor a baleset történt. A jármű két, a kereszteződésben zöldre váró kocsira borult, majd a tetejére fordulva állt meg. A baleset körülményeit a rendőrség szakértőkkel vizsgálja, a Szentendrei úton torlódás van, a felborult tűzoltóautót daruval fogják kerekeire állítani.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, több tűzoltó megsérült, mikor felborult egy tűzoltóautó szombaton dél körül Budapesten, a III. kerületben. A Független Hírügynökség információi szerint a baleset a Szentendrei út és a Czetz János utca kereszteződésénél történt. A tűzoltók járműve a tetejére borult, többen - köztük tűzoltók is - megsérültek. A tűzoltók egy, a szintén a III. kerületben, az Ady Endre úton történt tűzesethez vonultak, ott egy családi ház gyulladt ki.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az eset részleteiről szólva a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a III. kerületi Ady Endre utcában egy körülbelül 80 négyzetméter alapterületű, kétszintes ház gyulladt ki, az épületet teljesen elborították a lángok. Ide vonultak azok a tűzoltók, akik a Szentendrei út 230-nál balesetet szenvedtek.

A tűzoltók járműve jobbra, kis ívben fordultak, de kanyarodáskor megakadtak egy útpadkában és a fecskendő felborult. A tűzoltóautó a szemközti sávban a zöldre váró két autóra zuhant, majd a tetejére borulva állt meg. A két személyautóban egy ember sérült meg könnyebben. A tűzoltók járművében három tűzoltó ült, mindhármunkat kórházba vitték a mentők, az elsődleges információk szerint könnyebben sérültek ők is, de állapotukról pontosat nem tudni.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség, a felborult tűzoltóautót daruval állítják fel.

Az Ady Endre utcai tüzet egyébként más tűzoltók közben eloltották, sérülésről onnan nem érkezett jelentés. A tűz keletkezési oka még nem ismert.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!