Magyarország

2010.07.01. 14:35

Jobbik: A Fidesz nem akar valódi elszámoltatást

<p>A Fidesz által egy évvel ezelőtt beígért elszámoltatási hajlandóság felpuhult, így azt a jelenlegi parlamenti pártok közül csak a Jobbik képviseli - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt országgyűlési képviselője.</p>

Volner János hozzátette: amíg a kormányzó párt csak az MSZP körüli korrupciós ügyekkel és az állami vagyonnal kapcsolatos visszaélésekkel kapcsolatos politikai felelősséget vizsgálná, addig a Jobbik több büntetőeljárást is elindított már, így például a Malév-privatizációja és a Postabank ügyében.

A Jobbik képviselője kifogásolta, hogy a Varga Mihály által vezetett "csontvázkeresés" eredményeiről még nem tájékoztatták a közvéleményt. Volner János aggasztónak nevezte, hogy az új kormány le szeretné építeni a demokrácia és a felelős állami gazdálkodás rendszerét. Az ellenzéki politikus példaként hozta fel, hogy a jelentősebb állami vállalatokat az MFB alá rendelnék, így azok vagyongazdálkodásáról sem az ellenzék, sem a nyilvánosság nem értesülhetne.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!