Magyarország

2010.07.16. 12:00

Ivócimborája nyugdíját dézsmálgatta egy nyíregyházi férfi

<p>Nyíregyháza - Hónapokon keresztül dézsmálta ismerőse nyugdíját egy nyíregyházi férfi, aki rendszeresen feljárt iddogálni 67 éves barátjához. Az öreg hiába dugdosta különböző rejtekhelyekre a pénzét, cimborája mindig megtalálta. A 30 éves férfit sorozatos lopások miatt csütörtökön őrizetbe vette a rendőrség - közölte pénteken a Független Hírügynökséggel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.</p>

Az esetre egy másik ügy kapcsán derült fény. A megalapozott gyanú szerint ugyanis a férfi kisebb értékű tárgyakat (például étkészletet) lopkodott el abból a pékségből, ahol dolgozott. Amikor munkáltatója gyanút fogott, a fiatalember visszaadta az összesen mintegy 70 ezer forint értékű lopott holmit. A nyomozás során az is kiderült, hogy a gyanúsított egy idős ismerősétől hónapokon át lopkodott a nyugdíjából. A férfi havonta felment italozni nyugdíjas cimborájához, majd mikor az idős ember elaludt, a különböző rejtekhelyekről vett el pénzt. A jelenlegi adatok alapján a tolvaj tavaly ősz óta összesen többszázezer forintot lopott el. A 67 éves sértettnek ugyan feltűnt, hogy mindig akkor tűnik el a pénze, amikor ismerőse feljön, mégsem tett feljelentést. Szavai szerint a fiatalember mindig megtalálta a szőnyeg alá és más helyekre rejtett nyugdíjat.

A rendőrség kezdeményezi a más, vagyon elleni bűncselekményekkel is gyanúsítható, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi előzetes letartóztatását.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!