Magyarország

2010.07.08. 15:50

Hamarosan startol a Fotomarathon

<p>Immáron harmadik alkalommal rendezik meg a budapesti Fotomarathont július 24-én. Ez egy speciális fotóverseny, ahol a rajt időpontjában megadott témákat kell a résztvevőknek határidőn belül lefotózniuk - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezők.</p>

A versennyel a cél kettős: egyrészt lakókörnyezetünk rejtett szépségeinek, a benne élő emberek mindennapjainak felfedezése, különleges pillanatainak megörökítése, másrészt egy egész napos kellemes időtöltés sétálgatással, fotózással, majd az elkészített képek versenyével. Az eddigi tapasztalatok alapján a Fotomarathonon alkalmanként körülbelül 300-500 lelkes amatőr és professzionális fotós vesz részt.

Az a feladatuk a versenyzőknek, hogy a helyszínen a rajtnál kézhez kapott, vagy vidékieknek, külföldieknek az interneten a rajt pillanatában közzétett témákat kell adott sorrendben, adott határidőn belül saját digitális fényképezőgépükkel lefotózniuk.

Idén huszonnégy téma és tizenkét óra áll rendelkezésre a kihívás teljesítésére, majd a képeket vagy a budapesti helyszínen este 23 óráig, vagy másnap délelőtt 10 óráig az interneten keresztül a Fotomarathon honlapjára feltöltve lehet beküldeni. A versenyre három korcsoportban lehet nevezni: tizennégy éves korig, tizennégy és huszonöt év között illetve huszonöt év felett.

Az eredményhirdetést szeptember 18-án tartják, egyebek mellett fototechnikai eszközöket lehet nyerni.

További információ a www.fotomarathon.hu internetes oldalon olvasható.
- Független Hírügynökség  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!