Magyarország

2010.07.27. 17:06

A Jobbik szerint kizárt, hogy Demszkynek semmi felelőssége a fővárosi cégek ügyeiben

<p>Budapest - A Jobbik kizártnak tartja, hogy Demszky Gábornak ne legyen soha semmilyen felelőssége a fővárosi önkormányzat, vagy cégei kapcsán felmerült gyanús ügyekben - írta keddi közleményében a párt annak kapcsán, hogy a főpolgármestert tanúként hallgatta ki kedden a rendőrség.</p>

A Jobbik közleménye szerint elszámoltatást terveznek a fővárosban, amit - mint fogalmaznak - "nyugodtan lehet majd őszi nagytakarításnak nevezni."

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden délelőtt a Városházán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdaságvédelmi osztályának nyomozói tanúként meghallgatták a Főkertnél folyó nyomozás ügyében Demszky Gábor  főpolgármestert. Valamennyi kérdésre válaszolt, erről egy háromoldalas jegyzőkönyvet vettek fel - mondta el a kihallgatás befejezése után Demszky Gábor. A főpolgármester közölte: nem tud nyilatkozni arról, mi volt a meghallgatás tartalma, az eljáró két tiszt kifejezett kérése az volt, hogy a nyomozás sikere érdekében ne mondjon semmit erről. A politikus kijelentette: kizártnak tartja, hogy gyanúsított lenne belőle, erre semmi nem mutat, semmi nem merült fel a meghallgatáson, ami erre utalna.

A Jobbik a főpolgármester kijelentéseire reagálva kedden délután az közölte, hogy kizártnak tartják, hogy "Demszky Gábornak ne legyen soha semmilyen felelőssége a fővárosi önkormányzat, vagy cégei kapcsán felmerült gyanús ügyekben." A Jobbik a Fidesz főpolgármester-jelöltjének elképzeléseivel szemben törvényes, ám határozott elszámoltatást tervez a fővárosban is, amit nyugodtan lehet majd őszi nagytakarításnak nevezni - közölte az ellenzéki párt.

A Főkertnél egyébként a BRFK nyomoz június eleje óta, a cég tevékenységével, valamint a cég tulajdonában álló gazdasági társaságokkal kapcsolatban. Az ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik az eljárás ismeretlen tettes ellen.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!