Magyarország

2010.06.30. 15:45

Nyilvánosságra hozták a külügyminiszter vagyonnyilatkozatát is

<p>Közzétették Martonyi János külügyminiszter vagyonnyilatkozatát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján.</p>

A nem parlamenti képviselő minisztereknek kedd éjfélig kellett nyilatkozni vagyoni helyzetükről. Martonyi János Szadán egy 500 négyzetméteres lakóház felének tulajdonosa. A külügyminiszter ugyancsak másodmagával tulajdonosa egy 150 négyzetméteres XII. kerületi társasházi lakásnak. A tárcavezető Aszófőn egy 100 és egy 70 négyzetméteres üdülő, Zebegényben pedig egy 150 négyzetméteres lakóház haszonélvezeti jogának felét is megvásárolta.

A külügyminiszter egy 4 éves Audi A6-os és egy 14 éves Opel Astra résztulajdonosa másodmagával. Martonyi János több festményt és szőnyeget is vásárolt illetve örökölt. A miniszternek 80 millió forintnyi megtakarítása van részvényekben, 40 millió forint pedig befektetési jegyekben. Ezen felül 50 millió forinttal rendelkezik takarékbetétben, de 1,8 millió forintnyi kintlévősége is van pénzintézeteknél. A külügyminiszternek nincs tartozása.

Martonyi János - miniszteri fizetésén felül - havi 230 ezer forintot kap a Szegedi Egyetem tanáraként, ezt a munkáját minisztersége alatt sem szünetelteti. Martonyi Jánosnak jelenleg 2 százaléknyi tulajdonrésze van egy biztosítótársaságban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!