Magyarország

2010.06.07. 13:26

Újra emelkednek az üzemanyagárak!

<p>Újabb csúcson az üzemanyagár - jobb, ha szerdáig teletankolunk!</p>

Négy forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin országos átlagos ára 340 forintra, míg a gázolajé 322 forintra nő.

A múlt héten nem változtak az árak, azt megelőzően 6 forinttal csökkent a benzin és 5 forinttal a gázolaj ára. Idén az árcsökkenések és árnövekedések összegeként összesen 28 forinttal nőtt mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára.
Bioetanolt átlagosan 241, míg LPG-t 180 forintos literenkénti áron tankolhatunk. Az áremelkedést egyértelműen a múlt heti forintgyengülés okozza. A benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára ugyan a múlt héten – dollárban számolva – csökkent, nemzeti valutánk azonban annyit veszített értékéből, hogy forintban számolva már 3–4 százalékos drágulásról kell beszélnünk. Ha pedig a legutóbbi, két hete eldöntött árváltozás idején regisztrált tőzsdei jegyzésárakat vetjük össze a múlt heti átlaggal, forintban számolva már nyolc százalékos a drágulás.

Forrás: holtankoljak.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!