Magyarország

2010.06.12. 09:39

Eltűnt úszót kerestek a Balatonban

<p>Eltűnt, majd megkerült a Balatonban egy fiatalember szombaton hajnalban. Az erősen ittas férfi Balatonvilágosról Almádiba akart átúszni. Rendőrök és vízimentők is keresték.</p>

A 20 éves budapesti fiatalember barátai jelezték nem sokkal fél hat után, hogy társuk eltűnt. Elmondták, hogy a fiatalember 4 óra előtt találta ki, hogy átúszik Balatonalmádiba. Azt is közölték, hogy az indulása előtt az egyébként jó úszó fiatalember nagyobb mennyiségű alkoholt is fogyasztott - tájékoztatott szombaton Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője.

A bejelentést után a VMSZ ügyeletese értesítette a balatoni vízirendőröket. A vízirendőrök hajója Siófokról indult Balatonvilágosra, ezzel egy időben a VMSZ Csopakon állomásozó hajója is elindult, ők a célként megjelölt Balatonalmádiba indultak. A két - egymással szemben haladó - hajó nem találta meg a férfit, ezért két irányba indulva megkezdték a parthoz közeli részek alapos átkutatását.

A fiú még így sem került elő, de egy nem sokkal 8 óra után újabb jelzés érkezett, hogy nem sokkal Balatonalmádi előtt a férfit egy vitorlás hajó a fedélzetére vette és átadta a rendőröknek.

Balatonvilágos és Balatonalmádi központja között a távolság légvonalban több mint 11 kilométer, így a VMSZ szerint szinte biztos, hogy a fiatalember több mint 10 kilométert úszott a hajnali-reggeli órákban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!