Magyarország

2010.06.08. 19:07

Beiktatták a MH Összhaderőnemi Parancsnokságának főnökét

<p>Beiktatták a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságának szárazföldi haderőnem főnökét Székesfehérváron kedden.</p>

Kovács József vezérőrnagy a Honvéd Vezérkar főnökévé kinevezett Benkő Tibor altábornagy helyére lépett. Hende Csaba honvédelmi miniszter azt mondta: haderőreform nem lesz, de megújítják a honvédelem rendszerét.


Az ünnepi állománygyűlésen Benkő Tibor átadta a csapatzászlót Kovács Józsefnek.

Tömböl László vezérezredest június 5-i hatállyal mentette fel vezérkari főnöki megbízatásából a köztársasági elnök. Helyére Hende Csaba javaslatára június 6-i hatállyal Benkő Tibor altábornagyot nevezte ki. Kovács József vezérőrnagy Benkő Tibor helyettese volt korábban.

Hende Csaba honvédelmi miniszter az ünnepi gyűlésen elmondta: nem lesz haderőreform, de megújítják a honvédelem rendszerét. A fontos célok között említette a XXI. századi követelményeknek megfelelő honvédség kiépítését, hogy teljesíthesse alkotmányban rögzített kötelességét, a haza védelmét, illetve megállja a helyét rendkívüli helyzetekben és a NATO szövetségesekkel való együttműködésben. A célok között említette egyebek között azt is, hogy az emberekkel megismertessék a honvédségen belül folyó munkát. Mint mondta: először Afganisztánban a kint szolgálatot teljesítőktől fog tájékozódni, mert tudomása szerint nincs meg a szükséges felszerelésük.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!