Magyarország

2010.05.21. 13:16

Viharvert autók: csak a casco segít

<p>Csak a cascora számíthat, akinek megsérült a viharban az autója.</p>

Fizet a biztosító azoknak az autósoknak, akiknek a viharos időjárás miatt érte kár az autóját, ha van casco biztosításuk. A viharkárokra ugyanis csak ez a biztosítási forma nyújt fedezetet, viszont mivel elemi kárnak számít, nem kell önrészt fizetni - tájékoztatott közleményében az egyik vezető biztosító.


A K&H Biztosító közleménye szerint az elmúlt napok viharaiban tömegesen sérültek meg autók az utakon vagy parkolás közben. A leggyakrabban a tetőkről lesodort cserepek vagy a szélben letört ágak, kidőlt fák okoznak kárt. Ezeket a károkat a biztosító azoknak, akiknek van cascojuk, kifizeti. Ráadásul önrészt sem kell fizetni, hiszen a viharkárok elemi kárnak számítanak. Fizet a biztosító akkor is, ha például a kocsi egy elárasztott felszín alatti garázsban állt.

Azoknak viszont, akiknek csak kötelező biztosításuk van, nem fizet a biztosító. Nekik csak akkor térítik meg a kárt, ha bizonyítható, hogy nem volt megfelelően karbantartva a tető, amelyről a cserép leesett. Ebben az esetben a ház biztosítása fizet. Ha pedig egy fa dőlt a kocsira, akkor azt érdemes megvizsgálni, hogy nem kellett volna-e kivágni a baleset előtt. Ha ugyanis korhadt volt, a kertészeti vállalat biztosítása fedezi a kárt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!