Magyarország

2010.04.25. 22:16

VÁLASZTÁSOK 2010 Heller Ágnes: "Minden új korszakkal vigyázni kell egy picit"

<p>Minden új korszakkal vigyázni kell egy picit - kommentálta Heller Ágnes az országgyûlési választások eredményét vasárnap este.</p>

A filozófus szerint a most meghirdetett "új korszak", lehet, hogy olyan lesz, mint a régi, lehet, hogy az új nem lesz jobb, de az is lehet, hogy valóban egy jobb, új korszak jön el. Heller Ágnes csak attól tart, hogy az Orbán Viktor által meghirdetett gyors intézkedések nincsenek összhangban a demokrácia szellemiségével.

Heller Ágnes elmondta: A magyar rendszer olyan, hogy a hatalom megosztása teljesen hiányzik. Aki gyõz a választásokon, nem csak kétharmaddal, az valójában azt csinál, amit akar. "Ura az egész országnak", és négy évig tulajdonképpen senki nem szólhat bele a dolgaiba.

A filozófus szerint "a demokrácia az intézkedések lassúságáról szól", hiszen sokféle vélemény, érdek van, ezeket ütköztetni kell, és kompromisszumokat kell kötni. "Remek", hogy a Fidesz elnöke által meghirdetett gyors döntéseket most a kétharmad birtokában meg lehet hozni, de ez nem összeegyeztethetõ a demokrácia szellemiségével - tette hozzá.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!