Magyarország

2010.04.12. 10:51

Horogkereszt festõk a választások elsõ fordulóján

<p>Tiltott önkényuralmi jelképeket - a Független Hírügynökség információi szerint horogkereszteket - festett öt iskola elé vasárnap hajnalban három férfi Budapesten, a III. kerületben.</p>

Mindhárom férfit elfogták a rendõrök, tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt eljárást indítottak ellenük.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság hétfõi tájékoztatása szerint vasárnap hajnalban, a 2010-es országgyûlési választások elsõ fordulójának napján öt III. kerületi iskola elé festettek tiltott önkényuralmi jelképeket. A rendõrség azt nem részletezte, hogy milyen jelképekrõl van szó, de a Független Hírügynökség információi szerint horogkereszteket festettek az iskolák kapuja elé, a földre.

A három festõt - 18, 22 és 29 éves férfiakat - még hajnalban elfogták a rendõrök, egy közúti ellenõrzéskor buktak le. A kocsijukban megtalálták azt a festékszóró sprayt, amit vélhetõen a jelképek felfestéséhez használtak. Szabadon védekezhetnek, tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt indult ellenük eljárás.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!