Magyarország

2010.04.14. 16:01

Adományokat várnak az ökumenikusok az afgán áradások áldozatainak

<p>Pénzadományokat vár a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az észak-afganisztáni Baghlan tartományban történt áradások miatt kitelepített több száz embernek segíteni tudjanak.</p>

A hirtelen esõzések miatti áradásoknak négy halálos áldozata van és csaknem 170 ház összedõlt vagy megrongálódott.
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai évek óta dolgoznak Afganisztánban, az ott lévõ munkatársaik jelezték, hogy az elmúlt napokban a hirtelen esõzések miatt áradások voltak - mondta el a Független Hírügynökségnek Fekete Dániel, a szervezet sajtóreferense. Az áradások Baghlan tartományban négy járást érintettek: 4 ember életét vesztette, 168 ház összedõlt vagy megrongálódott, így 400 embert ki kellett telepíteni.

A helyszínen dolgozó segélyszervezetek felmérései szerint a kitelepítetteknek most leginkább élelmiszerre, ivóvízre és takarókra van szükségük. Ezért az ökumenikus segélyszervezet a következõ napokban vagy egy-két hétben pénzadományokat vár, hogy Afganisztánban majd abból be tudják szerezni a szükséges holmikat - mondta Fekete Dániel. A felajánlásokat a szervezet honlapján, a www..segelyszervezet.hu oldalon is meg lehet tenni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!