Magyarország

2010.04.09. 13:12

A rendőrség szerint csúzlival lőttek be a pécsi MSZP-irodába

<p>Belőttek az MSZP pécs-kertvárosi irodájának ablakán csütörtökön éjjel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szili Katalin országgyűlési képviselőjelölt pénteken reggel.</p>

A rendőrség szerint csúzlival, a párt irodavezetője szerint lehet, hogy légpuskával lőtték be az ablakot.
Az esetet pénteken reggel, az irodát kinyitó munkatárs vette észre, aki értesítette a rendőrséget. Fuchs Gábor, az MSZP pécsi irodavezetője elmondta, még nem tudják, hogy milyen eszközzel támadták meg az irodát, annyi azonban biztos, hogy lövésből ered a sérülés. Az irodavezető szerint csúzliból, vagy légpuskából származik a lövedék, amelyik a négyemeletes lakóház földszintjén található iroda egyik ablakát törte be.

Fuchs Gábor hozzátette, két nappal ezelőtt ismeretlenek egyszer már betörték az iroda ablakát, de akkor nem tettek bejelentést. Az irodavezető szerint azért, mert a politikai riválisok ezeket a támadásokat rendre önbetörésként értékelik. Ugyanakkor a csütörtök éjjel történt esetet már komolyabban kell venni, ezért hívták ki a rendőrséget - mondta el Fuchs Gábor.

A rendőrök pénteken délelőtt befejezték a helyszínelést. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, vélhetően csúzlival lőtték be az iroda ablakát. Az ügyben rongálás szabálysértése miatt indítottak eljárást a pécsi rendőrök.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!