Magyarország

2010.03.04. 14:18

MDF - Bokros Lajos: mindenhol lesz listája a Magyar Demokrata Fórumnak

<p>Az MDF idõarányosan jól áll a területi listaállítással, a pártnak mindenhol lesz listája - ezt mondta újságíróknak a párt miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten, az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakciójának kihelyezett ülésén.</p>

Bokros Lajos szerint március 19-ig még van idõ az ajánlószelvények gyûjtésére, ezt felhasználják arra, hogy minden jelöltjük megszerezze a szükséges mennyiséget.

Michal Tomasz Kaminski, az EP Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy szerintük Bokros Lajos programja sokat segíthetne Magyarországnak. Ez azért különösen fontos, mert Magyarországnak kiemelkedõ szerepe van Közép-Európában, és nem mindegy, sikerül-e megküzdenie a válsággal és elindulnia a fejlõdés útján vagy sem - tette hozzá.

Jan Zahradil, a frakció alelnöke azt mondta, hogy képviselõcsoportjuk még nagyon fiatal az Európai Parlamentben, de már most is komoly befolyással rendelkezik, mert támogatása nélkül Jose Manuel Barroso-t nem választották újra az Európai Bizottság elnökévé.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakciójának kihelyezett ülésének elsõ napján helyzetelemzést hallgattak meg a résztvevõk a magyar gazdaság gondjairól és a közelgõ parlamenti választásokról. Bokros Lajos tavaly jutott be az Európai Parlamentbe az MDF színeiben, és az Európai Konzervatívok és Reformerek 54 fõs frakciójának tagja.

Szerda délután Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivõje is azt közölte egy hírportál értesüléseire reagálva, hogy pártja hamarosan területi listát fog állítani minden megyében és Budapesten. Elismerte azonban, hogy a fõvárosban valóban a vártnál nehezebben halad az ajánlószelvények gyûjtése, de szerinte ezen nincs mit csodálkozni, mert "egyes pártok szinte sáskahadként tarolták le Budapestet". Ugyanakkor bõ két héttel a leadási határidõ elõtt felesleges bárkinek is kongatnia a vészharangot - tette hozzá a szóvivõ.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!