Magyarország

2010.03.19. 17:43

Jogszabálysértõ a "Narancsvidék" terjesztése, mert nincs impresszuma

<p>Jogszabálysértés miatt eltiltotta a "Narancsvidék" címû választási kiadvány további terjesztésétõl az MSZP-t az Országos Választási Bizottság (OVB) péntek délutáni ülésén.</p>

A testület megállapította: jogszabálysértõ, hogy a kiadványban nincsenek benne a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó fontosabb adatok. Az impresszum hiánya miatt az OVB szabálysértési feljelentést tesz az illetékes jegyzõnél.

A beadványt Nyitrai Zsolt nyújtotta be. A Fidesz operatív igazgatója azt kifogásolta, hogy a kiadvány nem tartalmazza a szerkesztésre és a kiadásra vonatkozó fontosabb adatokat (impresszum), amellyel megsértették a választási eljárásról szóló törvényt is, a sajtótörvény mellett. A beterjesztett kifogáshoz csatolták az MSZP szóvivõjének sajtótájékoztatójáról megjelent tudósítást, ahol Budai Bernadett bemutatja a kiadványt.

A jogszabálysértés tényével az OVB minden tagja egyetértett, arról azonban vita volt, hogy a jogsértõ egyértelmûen megállapítható-e. Miután az MSZP már bejelentette országos listáját, így az OVB ülésén részt vett a párt delegáltja, Litresits András is. Õ azzal érvelt, hogy a szabálysértési eljárásra tartozik annak megállapítása, ki követte el a jogsértést, illetve felhívta a figyelmet a nyomda felelõsségére az ügyben.

Az OVB tagjainak többsége azzal az állásponttal értett egyet, hogy megállapítható az MSZP jogszabálysértése. A testület az impresszum hiánya miatt szabálysértési feljelentést tesz a fõváros II. kerületének jegyzõjénél.

Az OVB a kiadvány tartalmát nem vizsgálta, miután a benyújtott kifogás azt nem érintette.

Budai Bernadett március 10-én jelentette be, hogy az MSZP "Narancsvidék" címmel kiadványt készített, amelyben a "legbotrányosabb" fideszes önkormányzati ügyeket gyûjtötték össze. A szóvivõ szerint abból, hogyan kezelik a fideszes önkormányzatok a közpénzeket, lehet következtetni arra, hogy hatalomra kerülésük után hogyan irányítanának.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!