Magyarország

2010.02.11. 18:22

HAVAZÁS - Összefoglaló a Dunántúlról

<p>Balesetek, árokba csúszott kamionok, késő vonatok és autóbuszok jellemezték a csütörtöki napot az intenzív havazás miatt.</p>

Többfelé harminc centiméternél is több hó esett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közben ismét kiadta a narancssárga riasztást a havazás és hóátfúvások miatt, péntek délutánig pedig 5-15 centiméter friss hóra lehet számítani.


Napközben a Nyugat-Dunántúl egyes részein harminc centiméternél is több hó esett. Zala megyében időnként a szél is feltámadt. A Söjtör és Tófej közötti út hajnal óta többször járhatatlanná vált a hóátfúvások miatt. A települések azonban más úton is megközelíthetők, így egyelőre nincsenek elvágva a külvilágtól.

A nagy hó máshol is gondot okoz: elakadt egy kamion a Győr-Moson-Sopron megyei Cirákon. A teherautó acetont szállított, ami rendkívül tűzveszélyes, ezért a mentés idejére megkérték a közelben élőket, hogy hagyják el otthonaikat. A járművet azóta sikerült kimenteni, a forgalom is zavartalan. A 86-os úton Miklósmajornál is teljes pályán megindulhatott a közlekedés. Ezen a szakaszon korábban három autó ütközött.

Győr- Moson-Sopron megyében hét, Veszprém megyében pedig 10 esetben riasztották a tűzoltókat kamionbalesetekhez, elakadásokhoz csütörtök délután. A Nyugat - Dunántúlon a főutak sónedvesek, latyakosak, a mellékutak pedig letaposott havasak, elzárt település nincs - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a közútkezelő. Vas megyében 3 mellékút továbbra is járhatatlan a hóátfúvás miatt, így nem lehet közlekedni Karakó és Jánosháza, Mersevát és Kemenesszentmárton között és Nemeskocs térségében.

A Dél-Dunántúlon szintén sok hó esett, és az utakon is okozott fennakadást az időjárás. A csaknem harminc centiméter hónak a pécsi hulladékszállító cégnél sem örülnek, mert a Mecsek oldalában teljesen át kellett szervezniük a munkát. A meredek és havas utcákba a nagy kukásautókkal most képtelenség behajtani, helyettük kis terepjárók gyűjtik a szemetet. Emiatt csúszhat a szállítás időpontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!