Magyarország

2010.02.15. 05:54

Felvételi 2010 - ma még lehet jelentkezni

<p>Hétfõn lehet még jelentkezni az õsszel induló egyetemi, fõiskolai képzésekre. A diákok legkésõbb éjfélig adhatják le a papírokat, vagy jelentkezhetnek online a www.felvi.hu oldalról elérhetõ e-felvételin keresztül.</p>

Az elektronikus felvételi egyik elõnye, hogy a rendszer nem engedi hibásan kitölteni az ûrlapot. Az elektronikus jelentkezést a www.felvi..hu honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen pedig különbözõ súgók, útmutatók, üzenetek, keresõk támogatják a jelentkezõt az adatok kitöltésében.

Az elektronikusan jelentkezõknek 2010. február 15-én éjfélig van lehetõségük arra, hogy rögzítsék adataikat; ezt követõen legkésõbb 2010. február 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket. Ezt megtehetik úgy, hogy a felületrõl kinyomtatható hitelesítõ adatlapot postázzák az Oktatási Hivatal címére, illetve elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül is megoldható mindez.

A felvételi eljárás alapdíja változatlanul 9 ezer forint, ezért három helyet lehet megjelölni. Ha az intézmény, a szak valamint a munkarend megegyezik, és csak a finanszírozási formában tér el két hely, az egy jelentkezésnek számít. A további helyekért jelentkezésenként 2-2 ezer forintos kiegészítõ díjat kell fizetni.

Azok a hátrányos helyzetû, illetve halmozottan hátrányos helyzetû diákok, akik nyilatkoznak errõl, illetve a jelentkezésükhöz csatolják az ezt igazoló dokumentumot, kedvezményben részesülhetnek. A hátrányos helyzetû jelentkezõknek az alapdíj felét elengedik, a halmozottan hátrányos helyzetû jelentkezõk pedig teljes egészében mentesülnek az alapdíj megfizetése alól.

Érdemes alaposan végiggondolni a végleges jelentkezési sorrendet. A jelentkezés alkalmával tetszõleges számú képzést meg lehet ugyan jelölni, besorolást azonban csak egyre nyerhetnek a diákok - emlékeztetnek az Educatio közleményében. A sorrend eldöntésében segít a www.felvi.hu honlapon elérhetõ interaktív Felvi-rangsor, amellyel másodpercek alatt bárki elkészítheti saját rangsorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!