Magyarország

2010.02.19. 10:19

A Zsanett-ügy: elhalasztották az ítélethirdetést

<p>Március 8-ra halasztották az ítélethirdetést a Zsanett-ügyben, mert megbetegedések miatt felborult a bíróság eredeti menetrendje.</p>

A pótmagánvádló lány jogi képviselõjének és a negyedrendû vádlott védõjének  a betegsége miatt elmaradtak a péntekre tervezett perbeszédek, azokat február 24-én mondják el.

A Fõvárosi Bíróság a pótmagánvádló Zsanett vádindítványa alapján öt rendõr ellen folytat büntetõeljárást erõszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, zsarolás és vesztegetés miatt. Az évek óta tartó perben a bíróság eddig 14 tárgyalási napot tartott.

A lány azt állítja 2007. május 4-én hajnalban rendõrök megerõszakoltak Budapest belvárosában. Az eset után több magasrangú rendõrségi vezetõ távozott posztjáról. Mivel a hatóságok a különösen súlyos vádakat nem látták kellõen bizonyíthatónak, a sértett úgynevezett pótmagánvádas eljárást kezdeményezett.

A tárgyalásokon a többi között egymásnak ellentmondó pszichológiai szakvéleményeket is meghallgattak. Az egyik szakértõ szerint Zsanett minden bizonnyal igazat állít, a másik szerint pedig nem mondott igazat. A bizonyítási eljárás még a szó szerinti utolsó perben is folytatódott: pénteken délelõtt, a tervezett perbeszédek elõtt a bíróság még meghallgatott egy tanút és egy szakértõt is.

A pótmagánvádló jogi képviselõjének és az egyik vádlott védõjének betegsége miatt a perbeszédeket február 24-én tartják meg. Nyilas Levente bíró büntetõtanácsa március 8-án hirdet elsõ fokú ítéletet a Fõvárosi Bíróságon.

A Független Hírügynökség értesülése szerint a pótmagánvádló Zsanett jogi képviselõje, Tuza Péter 4 óra idõtartamú vádbeszéd elmondását tervezi szerdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!