Magyarország

2009.01.10. 21:43

Ilyen a 2009-es divat! Fotókkal!

<p>Mit hoz a 2009 trend? Lilát (még mindig), countryt, csillogást, nem kevés fémességet, és sok-sok feltűnő, vad színekben párosított darabokat, de jön a geometrikus minta is!&#160;<DIA alt="2009 tavasz/nyár divat - a legnevesebb tervezők kollekciói" height="800" width="960"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/2009_tavasz_ny_r_divat___a_legnevesebb_terv/index.shtml , SERIE ,960,800)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="2009 tavasz/nyár divat - a legnevesebb tervezők kollekciói" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Ahány dizájner, annyi féle sítlus kerül előtérbe 2009-ben is.
Bizonyos dizájnereknél, mint például Thakoon, Alexander Wang és Stella McCartney, a miniszoknya lesz hangsúlyos. A Balenciaga a futurizmus jegyében tervezett kollekciókat fog forgalmazni, a Gucci és a Marni geometrikus mintákat, élénk, figyelemfelkeltő színeket hoz majd divatba, a kreációk szabása pedig a szögletes, fiús vonalat követi.
A legfelkapottabb táskák előreláthatólag a Balenciaga, Nancy Gonzalez és Halston modelljei lesznek. Valószínűleg a Lanvin divatház táskáira is vagyonokat fognak áldozni a nők, a szalagokkal, gyöngyökkel díszített és csipkés válltáskáknak igen nehéz lesz ellenállni.

Akik divatos cipőkre vágynak, előbb-utóbb be fognak szerezni egy nyáron is viselhető csizmát, és továbbra is hódítanak a platformcipők.
Az előrejelzések szerint nem mennek ki a divatból az aranynak látszó bizsuk és a túlméretezett ékszerek. A kiegészítőknél a természetből vett motívumok - például kagylók és korallok - számítanak majd trendinek.

És miután ritkán áldozhatunk annyi pénzt, mint amikből ez beszerezhető lenne, lássuk általánosságban a 2009-es divatot.
• Már 2008-ban is nagy népszerûségnek örvendett a lila, nos ez a következõ évben sem lesz máshogy, sõt, ha lehet még nagyobb divat lesz
• Az úgynevezett ’uniszex’ darabok is egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek.
• A 2008-as év nem volt feltétlenül a nõiesség éve, ez viszont fordulatot vesz. Jön a gótikus és az argentin stílus kevert változata. Elõ fog fordulni a harsány színek egészen a feketébe menõ skálája – egyetlen ruhán belül akár a szivárvány minden színe felfedezhetõ lesz.ű

• Megfigyelhetõ lesz továbbá a fémek szerepe. A sminkek fémes csillogást kapnak, még az ékszerek is így fognak ragyogni a táskákról és cipõkrõl nem is beszélve! Úgy látszik a természetes hatást az öltözködésbõl teljesen számûzik.
• A sztárok szoktak úgy öltözködni, hogy látszólag – sem színben, stílusban, anyagban – össze nem illõ darabokat viselnek egymással. Ezt a stílust sokan bizarrnak érzik, de hidd el: meg fogod szokni, ugyanis kénytelen leszel ha már az üzletek kirakataiban és az utcán is magas derekú bõrnacit fehér selyemblúzzal látsz
• Elég feltûnõ, mégis tiszta, letisztult színeket hoz a jövõ! A lila mellett a zöld, sárga is betör a 2009-es szezonba. Ezzel együtt jár az is, hogy látszólag össze nem illõ színeket párosítunk egybe, de végül majd ehhez is hozzá fogsz szokni és rájössz, hogy mégis csak van egyfajta harmónia köztük.
• A country is visszatér, bár ez a másik irányzat totális ellentéte! A natúr színek, a meleg tónusok biztosan nagyon népszerûek lesznek, fõleg, hogy a fémes csillogásból is egy bizonyos mértékig elég.
• A feltûnõ, fémes smink is teli találat lehet! A csillogás, ragyogás, feltûnõ színek mind-mind beleférnek!
• 2008-ban a mûvi dolgok nem örvendtek nagy lelkesedésnek. Ha valaki mûkörmöt is hordott azt igyekezett egyre inkább természetes hatásúra alakítatni. A 2009 ebben is változást hoz majd. Visszajön divatba a mûszempilla is! Azért nem érdemes túlzásokba esni sem…
• Ékszerek terén is hódit minden ami csillogó, fénylik, ragyogó. Minél szembetûnõbb, feltûnõbb annál jobb – persze csak a jó ízlés határain belül. Az ezüst, arany, gyémánt juthat elõször eszedbe, a keverés még mindig tabu!
• A füstös szemek már pár év óta virágkorúkat élik. Idén csak egy apró változtatás van. A feketébõl élénk színbe átment szemhéjhangsúlyozással könnyen a ruhádhoz igazíthatod a sminked.
• A szánkat 2009-ben sok-sok csillogónál-csillogóbb szájfénnyel kenhetjük.
• Fontos alkalmakkor egy kevés selyempor is használhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!