Magyarország

2008.10.28. 13:01

Halott az út mellett Nyíregyházán

<p>Nyíregyháza - Kedd reggel egy halott idős nénit találtak Nyíregyházán, a Tokaji út mellett. <dia width="900" height="700" alt="Halott az út mellett Nyíregyházán 2008.10.28."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Halott_az__t_mellett_Ny_regyh_z_n_2008_10_2/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Halott az út mellett Nyíregyházán 2008.10.28." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/31901/halott-az---t-mellett-ny--regyh--z--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/video/31920/holttest-az---t-ment--n-ny--regyh--z--n" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

13:00: Szemtanúkat kerestünk a helyszínen

Kollégánk a helyszínre ment, hogy bővebb információkkal tudjunk szolgálni az Önök számára a halálesetről.

Odaérve kiderült: a néninek ugyan voltak  - nem közveltlen, de nem is olyan távoli -szomszédai, ám senki sem ismerte a megkérdezettek közül. Egy helyen élnek, mégsem tartják a kapcsolatot, így nem tudtak a néni életéről mesélni.

Egy közelben sétáló, nevét elhallgatni kívánó férfi arról számolt be, hogy a mentők kiérkezése után ő is a helyszínen járt. látta a letakart holttestet, és a felborult padot is. Véleménye szerint a néni a kerítésre akaszthatta fel magát, és a padot használta tette végrehajtásához, de hozzátette gyorsan: ez csak az ő fantáziájának szüleménye, koránt sem biztos, hogy így történt az eset.

Egy másik férfi kameránk előtt nyilatkozott, de az esetről sokat elmondani nem tudott - és nem is szándékozott.

9:10: A bejelentést követően a rendőrség eljárást indított, és a nyomok átvizsgálása után az idegenkezűség gyanúját kizárták. A néni feltehetően önkezével vetett véget életének.

Ezzel kapcsolatban a lélektani szakemberek korábban arra hívták fel a figyelmet, hogy a magányosan élő idős embereket az év vége lelkileg nagyon megviseli és ennek elviselését a hozzátartozók a szokásosnál több törődéssel, odafigyeléssel segíthetik.

Depresszió, öngyilkosság - szakemberszemmel

A legtöbb öngyilkosságikísérlet ill. befejezett öngyilkosság hátterében a legfontosabb tényező a kezeletlen depresszió, ez ugyanis 50-100-szorosára fokozza a tett veszélyét.

Igen fontos, hogy hozzátartozóinkon, barátainkon, és akár önmagukon is észleljük az esetleges depresszió jeleit, mert az időben történő segítségnyújtás, gyógyítás életmentő lehet!

További pszichiátriai betegségek: a depressziós tünet-együttesek mellett a mániás-depressziós zavar, a skizofrénia, bizonyos személyiségzavarok, az alkohol- és gyógyszerfüggőség, a kezeletlen szorongásos zavarok jelentenek kifejezett veszélyeztető tényezőt az öngyilkossággal kapcsolatban.

Ne feledjük, az egyetlen gyógymód a megelőzés, a kiváltó okok, összefüggések felismerése és kezelése – hangsúlyozza a főorvos. Dr. Pollák Csaba arra hívja fel a figyelmet, hogy ne féljünk szakemberhez fordulni, mert súlyos esetben életünk, életek múlhatnak rajta! További információkért a témával kapcsolatban kattintson ide!

Kapcsolódó cikkek:

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!