Magyarország

2008.09.29. 10:51

Répássy Róbert feljelenti Szilvásy Györgyöt

<p>Büntetőfeljelentést tett a Fidesz hétfőn délelőtt Szilvásy György titkosszolgálati miniszter ellen a lehallgatási botrány kapcsán.</p>

 A Fidesz frakció tájékoztatása szerint Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója délelőtt fél tizenegykor vitte el a Legfőbb Ügyészségre a feljelentést.

A Független Hírügynökség úgy tudja, az ellenzéki párt vélhetően hivatalos és személyes adatokkal visszaélés miatt tesz feljelentést, szerintük ugyanis törvénytelenül hallgatta le a titkosszolgálat Demeter Ervint és Kövér Lászlót.

Mint korábban a Független Hírügynökség már hírül adta, a lehallgatási botrányban egymás után tesznek feljelentést a politikusok: Draskovics Tibor rendészeti miniszter a Fidesz szóvivőjét, Szijjártó Pétert, mert azt nyilatkozta, hogy törvénytelenül járt el a titkosszolgálat. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője rágalmazás és a szerinte illegális nemzetbiztonsági lehallgatások miatt az MSZP-nek kellene bíróság előtt felelnie. Almássy Kornél MDF-es politikus szerint szeptember 12-én pénteken este egyik támogatóját - Balla Györgyöt a párt Somogy megyei elnökét - elrabolták, elmondása szerint nemzetbiztonságis igazolványt mutatott fel az érte érkező kommandós. Balla az elrablása ügyében tett feljelentést, Szilvásy György pedig korábban azt mondta, az igazságügyi miniszter vizsgálatot indított, és mérlegelik, hogy tegyenek e feljelentést az NBH jó hírnevének megsértése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!