Magyarország

2008.05.24. 22:38

Visszakaphatják a regisztrációs díjat az Il Ferro ügyfelei

<p>Visszakaphatják a pórul járt IL Ferrós ügyfelek a befizetett többszázezer forintos regisztrációs díjat.</p>

A cégnél ugyanis 150 millió forint értékű ingatlan és autókat foglaltak le, és ebből ki lehet fizetni a károsultak egy részét. Az autósoknak két hónapon belül jelentkezniük kell a Vám- és Pénzügyőrségnél - hangzott el az RTL Híradóban.

A matricákért többszázezer forintot fizettek korábban az Il Ferrónak az autósok: azt hitték, cserébe majd havonta 40-50 ezer forintot kapnak vissza, mert teleragasztották reklámmal a kocsijukat. Több ezren viszont végül egy fillért sem kaptak, csak fizettek: az Il Ferro ugyanis csődbe ment. Az autósok a matricákat leszedték, a Vám- és Pénzügyőrség pedig nyomozott, és körülbelül 150 millió forint értékben lefoglalta a cég megmaradt vagyontárgyait, ingatlanokat és autókat.

Hunyadfalvi Balázs, a károsultak ügyvédje szerint ez a lefoglalt vagyontömeg a kielégítési alapja lehet a polgárjogi igénynek, elosztva a károsultak között. A pénzből azonban csak a regisztrációs díjat tudják visszafizetni, és azt is csak annak, akik összességében buktak az üzleten. Azaz azoknak van esélye, hogy visszakapjanak bármennyi pénzt, akiknek kevesebbet fizetett vissza a cég, mint amennyi regisztrációs díjat befizettek.

Hivatalos értesítést valószínűleg egyik autós sem kap majd, ugyanis a cég sok szerződést egyszerűen kidobott a szemétbe. A károsultaknak két hónapon belül a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán kell jelentkezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!