Friss hírek

2009.11.19. 11:54

ÚJINFLUENZA - Újra van tanítás a szederkényi és a verpeléti iskolában

<p>Újra van tanítás csütörtöktõl Baranya megyében, a szederkényi iskolában és a Heves megyei Verpelét általános iskolájában. A szederkényi iskola 206 diákjából mindössze 15 hiányzott csütörtökön reggel, sok beteg idõközben meggyógyult. A verpelétiben pedig csütörtökön már csak 3-4 hiányzó volt osztályonként.</p>

A szederkényi iskolában mindenkit beoltanak, akik nem estek át az újinfluenzán. Eddig 30-an kapták meg a vakcinát, a többieket a napokban oltják be. A iskolában november 10-én rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet, mert minden negyedik iskolás megbetegedett. A teszteredmények szerint a H1N1 vírus okozta a fertõzést. Az iskolát fertõtlenítették, a faluban még egy hétig elhalasztják a rendezvényeket - mondta a Független Hírügynökségnek Hermann-né Rattinger Mária a szederkényi általános iskola igazgatója csütörtökön.

Az iskolában 206 diák közül 58-an voltak betegek. A fertõzés a 10-12 éves korosztályt érintette leginkább, legtöbben a hatodik osztályból hiányoztak: a 33 tanulóból 18-an. A fertõzés enyhe lefolyású volt, senkit nem kellett kórházba szállítani.

Csütörtöktõl újraindult az oktatás Verpeléten, az Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskolában is, mert osztályonként már csak 3-4 hiányzó volt. Ez körülbelül 40 fõt jelent az egész iskolában. Az egyhetes rendkívüli tanítási szünetet szombatonként pótolják, illetve a téli szünet is rövidebb lesz majd. Úgy döntöttek, hogy ebben a tanévben az osztálykirándulások is hétvégén lesznek, ezzel szintén nyernek 1-1 tanítási napot - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Szücsi Katalin, az Arany János Általános Iskola és Reményi Ede Zeneiskola igazgatója.

Egy héttel ezelõtt azért rendeltek el rendkívüli tanítási szünetet a verpeléti iskolában, mert az influenzaszerû megbetegedések száma jelentõsen megnõtt. Az iskola 181 diákjából 109 volt távol, 90 százalékuk influenzás tünetekkel. Háromnál tanulónál kimutatták a H1N1 vírust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!