Labdarúgás

2019.05.16. 22:02

Ismét ezüst a fináléban

Csütörtök este rendezték meg a női labdarúgó Magyar Kupa döntőt a fővárosban.

Molnár István

A 2017/2018-as sorozathoz hasonlón ezúttal is a Ferencváros és a DVTK jutott a kupadöntőbe: amíg a zöld-fehérek az ötödik aranyérmükért szálltak harcba, a diósgyőriek az első legfényesebb medálukért. Jelentős létszámban vonult fel mindkét oldal szurkolótábora, ezért különösen nagy dicséret járt a sok tucatnyi, késő esti kezdés ellenére megjelent DVTK-drukkernek.

Hátrány, egyenlítés

A találkozó első perceiben a Ferencváros játszott mezőnyfölényben, náluk volt többet a labda, és igyekeztek mindkét szélen akciót vezetni, igaz, Aleksic fölé szálló kísérlete középről érkezett. A Diósgyőr erejét a védekezés kötötte le, ha labdát szereztek Nagy F.-ék, azt korán elveszítették, nem tudtak felérni a fővárosiak kapujáig. A 11. percben aztán meg is szerezte a vezetést a budapesti csapat: Csiki a bal oldalon, a 16-os sarkán áttette a labdát a bal lábáról a jobbra, és Szőke-Nagy felett a hosszú sarokba lőtt (1-0). A 17. percben Paul ívelése, 22 méterről kifelé csavarodott, így nem volt olyan veszélyes, ez mutatta, hogy kijebb jött a DVTK, de továbbra is a ,,zöldek„ passzolgattak többet. Aztán következett Poljak, és Szőke-Nagy mentése, hajtott tehát a második találatért a címvédő. A 30. percben is Szőke-Nagynak kellett tornáznia, a nagyon labdabiztos Ferencváros fokozatosan nyomás alatt tartotta a miskolciakat. Vachter távoli kísérletében nem volt erő, és nem is volt helyezett a lövés, de legalább próbálkozott a Diósgyőr. Csiki egy ellentámadást követően duplázott 4 méterről (2-0), ez már jelentős hátrány volt a borsodiaknak. Barker szépíthetett volna, de nem találta el a labdát, viszont az amerikai légiós kevéssel ezután Vachter begurítása után már nem rontott (2-1). Máris javultak a DVTK esélyei... Aztán... A 45+1. percben, szöglet után Tóth A. elé csorgott a játékszer, aki 5 méterről a FTC kapujának jobb oldalába lőtt (2-2).

Két fővárosi

A második félidő is úgy kezdődött, mint az első, ferencvárosi fölénnyel, majd feljebb rendelte játékosait Fórizs Sándor. Egy óra után büntetőpárbajra álltak a csapatok, kevés volt a helyzet. Szőke-Nagy maradt lenn a földön a Kocsánnal való találkozást követően, az első cserét a fővárosiak hajtották végre. A 70. perc elején Szabó V. vált le Kiamouról egy beívelés után, és 7 méterről a DVTK kapujának jobb oldalába lőtt (3-2). Valamit megint ki kellett (volna) találnia a Diósgyőrnek, ehelyett Poljak kapufás góllal ismét ,,kettőt tett közé” (4-2). Sandu szabadrúgásból tévedett vagy két métert, már csak 13-14 perc volt a mérkőzésből. Az idő a zöld-fehéreknek dolgozott, kellett volna egy olyan hajrá, akartos foci a Tóth A.-éktól, mint az első negyvenöt perc végén. Barker kapufát gurított, mikor lecsapott egy hazaadásra, majd még Bradic lőtt egy szép találatot 11 méterről (4-3), azonban ettől már nem sikerült többet tenni a pályán, így az FTC ismét megnyerte a kupát, a DVTK pedig ismét ezüstérmes lett.


Jegyzőkönyv

Ferencváros – Diósgyőri VTK 4-3 (2-2)

Budapest, Hidegkuti-stadion, 1200 néző. V.: Kulcsár (Baráth, Révész).

Ferencváros: Németh – Mosdóczi, Rőhberg, Zlidnis, Szabó V. – Pusztai, Fenyvesi, Aleksic, Csiki – Poljak, Kocsán. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

DVTK: Szőke-Nagy – Kiamou, Jáhn, Ficzay, Sandu – Nagy F., Tóth A., Vachter, Paul – Barker, Bradic. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Csere: Pusztai helyett Diószegi a 69., Vachter helyett Balázs a 77., Kocsán helyett Fogl a 84., Csiki helyett Nagy V. a 87. percben.

Sárga lap: Vachter az 55., Rőhberg a 75. percben.

Gólszerző: Csiki (1-0) a 11., Csiki (2-0) a 34., Barker (2-1) a 38., Tóth A. (2-2) a 45+1., Szabó V. (3-2) a 70., Poljak (4-2) a 72., Bradic (4-3) a 87. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!