Kultúra

2008.05.15. 13:40

Nyolcadszorra is Egri Rockfesztivál

<p>Eger - A szombaton nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Egri Rockfesztivál fellépői között idén is a hazai rockzenei élet jelentős nevei szerepelnek majd. <BR /><BR /></p>

A fő fellépő a legsikeresebb hazai heavy metal zenekar, az Ossian lesz, kiknek folyamatosan sikeres turnéik, teltházas Petőfi Csarnok-béli lemezbemutatóik vannak, s a banda Mahasz listás eredményei is kiugróak. Emellett pedig már dolgoznak a legfrissebb anyagon amelynek a munakcíme Küldetés, s amelyről talán már Egerben is hallhatunk egy kis ízelítőt.

A fiatal mezőny egyik legjelesebb hazai képviselője a műfajon belül a Depresszió, ahogyan az idén a Fonogram díjátadón az "év hazai modern rock albuma" díjat elnyer Subscribe is, akik tavaly az év egyik legkiemelkedőbb és legigényesebb lemezét készítették el Stuck Progress To Moon címmel, mind külcsíny, mind pedig belbecs tekintetében.
Fellép még a május 13-án vadiúj lemezzel (Mítosz) jelentkező Kalapács zenekar, és az énekescserét megélt Black-Out is.

Ezen a napon a látható lesz még a hazai punk-rock klasszikus, a Prosectura, valamint a Lord alapító basszusgitáros Vida Ferenc klasszikus hard rock csapata a Vida Rock Band, zenéjükben neoklasszikus metal hatásokkal, veretes Lord nótákkal.
Pavelka Gyula (ex-Akela) csapata, a Horda is bizonyít majd a Egerben, ahogyan a fiatal hazai reménység, az Alcohol és egy budapesti extrem-hc-metal zenekar, a korábban már a Depresszió előtt is fellépett Stopyt is színpadra lép.

 

VIII. Egri Rockfesztivál

Időpont:2008.05.17. - 13.00

Hely:Eger, Szépasszonyvölgyi Szabadtéri Színpad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!