Kultúra

2008.02.28. 06:38

A miskolci származású Varga Lajos a Társulatban

<p>Miskolc, Tiszaújváros - Varga Lajos is esélyes az István, a király Laborcára vagy Tordájára. Miskolcon született, azután jó ideig Tiszaújvárosban élt, majd megint Miskolcon. Énekes-színész, aki 900-ból ott van a legjobb 20 között. Cél: a 16 közé jutás.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/varga-lajos.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/varga-lajos2.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Varga Lajos (tenor) 34 éves, két zenekarban énekel rockot (Northfield és All Right Mama), játszik a Madách Színházban – Az operaház fantomjában –, nyári színpadon a Jézus Krisztus Szupersztárban, és, ha nem is itthon, de az USA-ban már énekelt-játszott az István, a királyban. Nem egyszer, nem kétszer. Illetve: kétszer turnézott, egy másik társulattal.

Turnék az USA-ban

Kilencszáz jelentkező közül mostanra 20-an maradtak versenyben. Közülük négy fiatalember és négy hölgy lesz majd a főszereplője az István, a király megszületésének 25-ik évfordulóját ünneplő előadásnak. Mint tudjuk, a szereplőválogatás az m1 show-jában zajlik.

És akkor most legyen a szó Varga Lajosé: "Tizenöttől húsz éves koromig gitároztam egy zenekarban. Azután megint Miskolcra kerültem, ahol Csiszár István, a Pécsi Sándor Gurulószínház oszlopos tagja fedezte fel, hogy van énekhangom. Toldy Máriától tanultam a legtöbbet, az ő stúdiójában. Vele, illetve a növendékeivel kétszer is turnézhattunk az Egyesült Államokban az István, a királlyal, a Szörényi-Bródy szerzőpáros klasszikusával, amit egy kint élő magyar bácsi hívott meg. Fantasztikus volt, egyrészt az USA, másrészt az a szeretet, meghatottság, amivel az ottani magyarok fogadták.

Március 8-án

A mostani, televíziós versenynapom március 8-a. Tízen leszünk, ketten esnek ki. A zsűri döntését módosíthatja a közönség szavazata, kérem azokat a megyémbelieket, akiknek tetszik az előadásom, szánjanak rám egy SMS-t. Ha benne leszek a legjobb tizenhatban – 8-an március 1-én, 8-an az én napomon jutnak tovább –, akkor szerintem már minden jó.”

Lajos imád bringázni, hazajár a Bükkbe, és természetesen hazajár Miskocon élő szüleihez. Aki többet akar tudni róla, nézze meg a BOON-on a vele készült interjút, illetve látogasson el honlapjára: vargalala.uw.hu. És persze ott van a társulatos honlap: tarsulat.hu.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!