Súlyos testi sértés

2020.03.15. 07:15

Földig verte a sofőrkollégáját a parkolóban

Magyarországon kell felelnie a társát Bulgáriában bántalmazó kamionsofőrnek.

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy borsodi férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség. A vádlott és a sértett kamionsofőrök voltak, akik egyik közös útjuk során Bulgáriában egy autós pihenő éttermében tartózkodtak. Az ittas vádlott és a sértett szóváltásba keveredtek. A vádlott egyszer arcon ütötte a sértettet. A bántalmazott próbálta elkerülni a konfliktust, ezért a parkolóba ment. A vádlott követte kollégáját, majd a parkolóban többször ismét ököllel arcon ütötte a sértettet, aki emiatt a földre került. A sértett nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést, valamint az arcán és a vállán zúzódásos, véraláfutással járó nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Büntető törvénykönyv joghatóságra vonatkozó rendelkezései szerint a magyar büntetőtörvényt kell alkalmazni a magyar állampolgár által külföldön elkövetett olyan cselekményre is, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény. A bűncselekmény elbírálására illetékes bíróságot a vádlott lakcíme vagy tényleges tartózkodási helye határozza meg. A járási ügyészség a Tiszaújvárosi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!