Kazincbarcika hírei

2018.12.14. 17:50

Élhetőbbé varázsolnák kedvelt településüket

Izsófalva - Több ütemben újult meg az izsófalvai polgármesteri hivatal.

Izsófalva - Több ütemben újult meg az izsófalvai polgármesteri hivatal.

A munkálatok korábban a nyílászárók cseréjével és a homlokzat szigetelésével kezdődtek meg, idén pedig állami és uniós pénzből a munka tovább folytatódott – tudtuk meg Simon Ottótól, Izsófalva polgármesterétől.

– Korszerűsíthettük az épület fűtésrendszerét, és egy új, kondenzációs kazánt is beszereltünk, ezen felül összesen 106 napelem került fel a tetőre – sorolta a településvezető, aki hozzátette, a belső terek rekonstrukcióját saját forrásból oldották meg.

A járdák felújítása is megkezdődött az észak-borsodi településen, idén belügyminisztériumi pályázati forrásból kilencszáz méteren újult meg az Izsó Miklós utcán a járda, illetve negyvenkét kapubeállót is kialakítottak – utóbbiakat már a település magának finanszírozta.

„Szerények a lehetőségeink, de igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy Izsófalva egy élhető település legyen. Ennek jegyében újítottuk fel tavaly a szoborkertünket a világháborús emlékművekkel együtt, jövőre pedig remélem, hogy újranyithatjuk a 2010-es árvízben megsérült Izsó Miklós emlékházunkat is.”

A különösen nagy becsben tartja Izsó Miklós emlékét. A híres szobrászművész tiszteletére 1950-ben külön belügyminisztériumi engedéllyel változtatták nevüket Disznóshorvátról Izsófalvára.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!