Kazincbarcika hírei

2012.05.09. 12:28

Színe-java Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Termelői és kézműves vásárt rendeznek szombaton Kazincbarcikán, a város Fő terén.

Kazincbarcika - Termelői és kézműves vásárt rendeznek szombaton Kazincbarcikán, a város Fő terén.A szervezők szándéka, hogy a magyar termék, portéka mellett a hagyományok, szokások, viseletek, ősi mesterségek és népi művészetek jelenjenek meg a vásáron, vagyis a hazai „termék” színe-java.

Ennek megfelelően a rendezvény fő vonulatát az őstermelői és kézműves vásár adja a Völgy parkban kialakított vásártéren. Itt a szervezők szándéka szerint számos helyi vállalkozó, kis- és őstermelő kínálja majd hazai portékáját, kézműves és egyéb termékeit. A Fő téri szabadtéri színpadon 9-től 21 óráig színes szórakoztató programok várják a közönséget: népi-és fúvószene, bábelőadás, népdalkörök, asszonykórusok, citera és vásári komédia, folk-rock koncert és néptánc előadás. A program egyik üde színfoltja a korok-ruhák című viselet bemutató lehet.

Az Egressy Béni Művelődési Központ előcsarnoka, galériája és klubterme is benépesül: itt 10-től 16.30-ig ovis játszóház, egészségmegőrző előadások, állapotfelmérés, termékbemutató és kóstoló lesz.

A rendezvényről bővebb információt a www.barcika.hu weboldalon találnak.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!