Labdarúgás

2024.06.14. 09:33

MZSFC: start, még vékony kerettel

Az MZSFC-től távozott húsz játékos közül háromnak már van új csapata.

Tóth Mihály hétfőn tartja az első tréninget vezetőedzőként az MZSFC csapatánál

Fotó: Földi Imre

A labdarúgó NB I-tól elbúcsúzott, a 2024/25-ös idényt az NB II-ben kezdő Mezőkövesd Zsóry FC csapata hétfőn délelőtt kezdi meg a felkészülést a másodosztály július 28-i rajtjára. A sárga-kékek új vezetőedzővel vágnak neki a munkának, az eddigi pályaedző, Tóth Mihály, – aki a tavalyi év végén szerezte meg a legmagasabb edzői végzettséget, a Pro-licencet, – még nem a teljes keretnek tart tréninget. 
A kövesdieknél 20 játékos távozása biztos, mind a tizenegy légóstól elköszöntek, a négy kölcsönjátékos is visszatért csapataihoz, és öt magyar labdarúgó is máshol folytatja. A távozott légiósok közül a grúz Beriashvilinek már van új klubja, a MTK Budapest NB I-es gárdájában folytatja a védő, míg a svéd támadó, Hedlund hazatért, a Göteborg AIS első osztályú együttesében szerepel a jövőben.
Az MZSFC-hez visszatérnek a kölcsönjátékosok, és mivel kiszemelt labdarúgók többségének a hónap végéig még él a szerződése a jelenlegi klubjával, így kérdéses, hogy mennyi új játékos jelenhet meg az első edzésen, hogy például a DVTK-ból távozott védő, Csirmaz István, akivel tárgyalnak, szerelést ölt-e. 
Az MZSFC felkészülése hazai környezetben zajlik majd, ennek során az első edzőmeccset – a tervek szerint – június 29-én, az NB II-es Budafoki MTE ellen játsszák. 

Az MZSFC keretéről

Távozott, távozik: Riccardo Piscitelli (olasz, Újpest FC), Ilia Beriashvili (grúz, MTK Budspest), Lucas Hedlund (svéd, Göteborg AIS), Andrej Lukic (horvát), Róbert Pillár (szlovák), David Babunski (észak-macedón, spanyol), Aliaksandr Karnitski (fehérorosz), Marko Brtan (horvát), Stefan Drazic (szerb), Chirstian Gomis (szenegáli, francia), Jairo Samperio (spanyol), Kócs-Washburn Erik (amerikai, magyar, Debreceni VSC, kölcsönből vissza), Szivacski Donát (Vasas, kölcsönből vissza), Szilágyi Szabolcs (Vasas, kölcsönből vissza), Szolgai Máté (szlovákiai, Dunajska Streda, kölcsönből vissza), Nagy Gergő, Ugrai Roland, Kovácsik Ádám, Bőle Lukács, Cseke Benjámin.
Szerződése van a következő évadra: Kállai Kevin, Vajda Sándor, Cseri Tamás, Molnár Gábor, Juhász István Bence, Kojnok Zsolt, Illés Bálint, Szalai József, Ináncsi Milán, Kállai Zalán (kölcsönből vissza, Tiszakécskei LC), Márkus Attila (kölcsönből vissza, Tiszakécskei LC), Bodnár Attila (kölcsönből vissza, FC Hatvan). 
Érkezhet: Csirmaz István (Diósgyőri VTK). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában