Kosárlabda

2024.06.14. 18:55

3x3 néha plusz 10

Szombaton ismét kosárlabda tornát rendeznek Miskolcon: show és családi nap a belvárosban

Látványos és színvonalas volt a tavalyi rendezvény

Fotó: ÉM-archívum

Két évvel ezelőtt szintet lépetta Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség és az Első Miskolci Lions Klub. Az általuk szervezett 3x3-as viadal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénék helyi szervezete, a Tudomány és Technika Háza, valamint az Első Miskolci Lions Klub együttműködésével és támogatásával nagyszabású szabadtéri rendezvénnyé nőtte ki magát.

Már harmadszor

A kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy az idén immáron harmadszor rendezik a miskolci népkerti Tudomány és Technika Házánál június 15-én, szombaton azt a kosárlabda show-t, amely a miskolci sportszeretők családi napjává nőtte ki magát. Öt pályán, hatvan csapattal és több mint kétszáz játékossal a 3x3-as kosárlabda újra beköltözik a belvárosba.  
A kitartó és professzionális szakmai munkát kezdetektől az MKOSZ vármegyei szervezete, Bene Szilárd ügyvezetővel az élén végezte. Olyan szervezési és finanszírozási feladatot valósított meg, amelyre régebben nem volt példa, hiszen egy napra pályákat kell a vármegye székhelyére szállítani, építeni, majd lebontani. A rendezvény célja, hogy a műfajt közelebb hozzák a sportág helyi és vidéki művelőihez, a miskolciakhoz és ezzel zárják le az idei szezont. A szervezők azért is támogatják a belvárosi kosárlabdashow-t, mert az esemény segítségével középpontba kerülhet a sportág és azok is élvezhetik a látványt, továbbá a küzdelmet, akik családi napként tekintenek az eseményre. 

A rendezvény jótékonysági célt szolgál, hiszen a vármegyei kosárlabda szövetség minden játékos részvételi díjából 500 forintot ajánl fel az Első Miskolci Lions Klub részére, a civil szervezet pedig a befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház gyermekrehabilitációs osztályán lévő gyermekek Mikulás vonatozásának támogatására fordítja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában